De school is dicht | Update Coronavirus

Zoals zondag 15 maart is aangekondigd is de school tot 6 april gesloten.

Update vrijdag 20 maart

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Er is nieuws vanuit de scholen. Fardau Joukje, dochter van juf Jellie is geboren! Juf Jellie heeft ons laten weten dat het heel goed gaat met dochter en moeder.

Vandaag hebben de medewerkers van De Spoarsiker en Eben Haëzer namens de ouders tulpen gekregen, als waardering voor de aanpak in deze bijzonder tijd. In de bijlage twee foto’s. Wij vinden dit een prachtig gebaar en willen ook juist laten weten dat we het geweldig vinden hoe de ouders het thuis momenteel oppakken.

We willen onderstaande gedicht, van Merel Morre, met jullie delen. Het team is hier vandaag de dag mee begonnen.

wat we ook
van de dingen
van de wereld
van elkaar
vinden

het is een tijd waarin we
elkaar moeten vinden

het houdt in de greep
maar we zoeken de ruimte

voor een antwoord gewikt
voor een aanpak gewogen

het is ónder ons
dus we komen te boven

Vandaag hebben de juffen en meesters gezamenlijk een aantal afspraken betreffende het thuiswerk tot 6 april vastgesteld. We willen jullie hier in meenemen.

De groepsleerkrachten delen vandaag rond 15:00 via een Social Schools bericht nieuwe informatie met ouders over de inhoud van het thuiswerk.

We maken keuzes die gericht zijn op het herhalen van leerstof en het behalen van nieuwe doelen die de komende periode aan bod komen. Maandag geven we materiaal mee voor elke leerling, tot 6 april is dit de laatste keer dat we praktisch materiaal uitdelen. Maandag is tevens de laatste mogelijkheid voor het ophalen van een device [chromebook|iPad], dit is alleen voor leerlingen die thuis geen mogelijkheid hebben om gebruik te maken van een eigen device. De reden is dat we de fysieke contacten nog meer willen minimaliseren de komende weken, dit is conform het beleid van de overheid.

De leerkracht beantwoordt vragen van ouders en leerlingen via de chatfunctie dagelijks tussen 9:00 en 12:00. Mocht er daarnaast behoefte zijn voor een 1:1 gesprek/uitleg met de leerkracht over de gang van zaken, leerstof of anders. Dit kan aangegeven worden in een bericht via de chatfunctie van Social Schools, gericht aan de leerkracht. De leerkracht zal dit gesprek vervolgens plannen en neemt contact op.

Aansluitend hebben we een schema gemaakt voor het ophalen van de materialen voor komende maandag. Per gezin haalt één ouder of oudere leerling de materialen op voor alle gezinsleden. Bij binnenkomst kan de gezinsvertegenwoordiger langs het lokaal / de lokalen om de tas(sen) op te halen. In de tas vindt u ook de nieuwe schoolgids. We willen vragen het onderstaande schema aan te houden. De beginletter van de achternaam, tussenvoegsel(s) niet meegerekend, is leidend voor het tijdstip van ophalen.

8:00 – 8:15 [A -B]
8:15 – 8:30 [C – H]
8:30 – 8:45 [I – K]
8:45 – 9:00 [L – M]
9:00 – 9:15 [N – Q]
9:15 – 9:30 [R – S]
9:30 – 9:45 [T – Z]

11:00 – 12:00 [Alternatief ophaalmoment, mocht voorgaande niet goed uitkomen]

We danken jullie voor de medewerking en betrokkenheid.

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team.

Edwin Veenstra en Jaap-Jan van Leeuwen

Pagina delen: